Hallo i Luken

250 sure kroner

Jeg blir mer og mer frustrert og irritert på den Staten. For meg virker den hyklersk og skinnhellig der den skal bestemme over alt og alle, samtidig som den selv lager lovene slik at de gjelder alle, bortsett fra Staten. I tillegg er lovene utformet slik at det er borgerens skyld at borgeren ikke vet om lover, forskrifter og oppdateringer til både forskrifter og lover.

Og for å ikke snakke om hvor rotete lover og forskrifter blir når de refererer hverandre den _ene_ veien. Hvis en leser en lov eller forskrift, så kan det bety at det er tusenvis av andre dokumenter som endrer noe i det dokumentet du leser. Uten å ha en ninjagrad i juss, så kan du ta deg faen på at det er en regel en annen plass som opphever det smutthullet du nettopp fant i en lov. Og du kan ta deg faen på at når det smutthullet er til fordel for Staten, så holdes det kjeft om den aktuelle endringen/retningsgivende teksten.

Jeg som borger har INGEN rettigheter om det skulle oppstå en tvist om en avgift og et krav. I mitt tilfelle gjelder det en “tilleggsavgift” på årsavgift for bil. Jeg fikk nettopp vite gjennom purring at avgiften hadde forfall i mars, og nå er det lagt til en avgift på 250 kroner i tillegg til de 2660 kronene det er fra før av.

Fortapt er og også om du skulle være så uheldig å bli plukket ut som et offer. Tingen er at jeg aldri har fått noe krav på årsavgiften, jeg har heller ikke fått noen påminnelse gjennom epost eller sms (lurer på hva de skal med all den informasjonen Staten samler om borgerne). Alt står og faller på at Posten skal klare å knø 3 millioner brev fram til sine rettmessige mottakere. Og selvsagt stoler byråkratiet på at Posten skal klare å knø fram brevene.

Det står i kommentarene til “forskrift om årsavgift for motorvogn” at det nytter ikke at eieren sier at han ikke har mottatt noe krav. Det skal betales UANSETT! Om du ikke vet om det er ikke så nøye.. Igjen blir jeg som borger sittende igjen med svarteper når andre fucker ting opp.

For alt jeg vet så kan det hende at “Tollregion Oslo og Akershus” aldri har sendt ut kravet til meg. Grunnen er irrelevant. Om det er rusk i maskineriet eller om de kalkulerer med 300’000*250 kroner ekstra i inntekter har ikke noe å si. Uansett hvordan du vrir og vender på det så blir jeg sittende med svarteper.

Merk at det er ikke “purregebyr”, men “tilleggsavgift”. Purregebyr er lovfestet til 57 kroner, men med unntak for enkelte statlige foretak(!). Igjen er det ren mafiavirksomhet av vår “kjære” Stat.

Så ja. Disse 250 kronene ekstra er noen av de mest sure kronene jeg har måttet gi fra meg.

Hva årsavgiften på bil blir brukt til, er en annen sak…