Stor takk til dykkerne!

Jeg vil bare si tusen takk til dykkerne som la grunnlaget for Norges velferd rundt 80-tallet.

Uten dykkerne så tror ikke jeg at jeg hadde fått en så god oppvekst, utdannelse og jobb som jeg har nå.

Det føles da veldig urettferdig at Staten feier alt under teppet og drar erstatningssaken langt ut i tid for disse dykkerne som ikke har så mye tid igjen. Det minste Staten kunne ha gjort er å anerkjenne dykkerne og vært takknemlige for den jobben de gjorde!

Realiteten er nok at det er David mot Goliat-kamp med åpent utfall.

Jeg frykter også at oljearbeiderne som har jobbet / jobber over havet skal bli overkjørt på samme måte som dykkerne.

4 thoughts on “Stor takk til dykkerne!”

 1. Nå leste jeg at Nordsjødykker Alliansen hadde lagt frem grundige bevis på at Norge som Nasjon hadde benyttett seg av en spesiell Nato avtale for å inhente hemmelige forsøkstabeller som staten selv satte i verk overfor dykkerselskapene. Det var en skremmende god dokumentasjon jeg fikk se i redasksjonen til de som driver nettsiden , dykkersaken.no. Jeg har fulgt godt med i retten for et år siden da 24 dykkere saksøkte staten. Det vil si at alle vitner fra Departementet, Oljedirektorate, Petroliumstilsynet står å lyver glatt og utøver mened i retten. Alle tjuvtriks blir brukt mot sannheten. Departementet AID sine byråkrater har løyet og forledet stortinget. Dokumentasjonen viser at det faktisk ikke er andre en departementet selv som er ansvarlig for skadene dykkeren ble utsatt for ved å innhente og bruke pustegasser og tidsintervaller som gjorde dem til utbrukte mennesker på bare 10 – 15 år s yrkeskarriere. En utbrukt dykker ble kastet bort i en krok og neglisjert til et fåtall av dem var så forbannet på behandlingen de fikk etter sin innsatts at de fikk mer en nok av den nedrige behandlingen og den statlige ansvatsfraskrivelsen. Når en ser dokumentene, med de høye herrers underskrifter, hemmeligstemplet og undratt offentlighet så skal en ha nerver av stål for å ha et arbeide under slikt vannstyre og mangel på ansvarlighet i nasjonal styre og stell. Når disse dokumenter blir fremlagt departementets granskningskommisjon kommer djevelskapen igjen til syne. De fjerner dem og hemmeligstempler selv partsdokumentasjonen til dykkerne. Stortinget som skal avgjøre deres skjebne ,medisinsk behandling og erstattningsnivå vet ikke at de er lurte av et ansvarlig departement! Skal dette være de rammer som ligger i bunn av folkets rikdom her i landet og politikerenes gullpensjoner, hemmelige bankontoer i sveits eller Jersy så kan jeg betakke meg for å være stolt av et land som flyter over av regler og forbud mot alt og som skryter av å bo i en rettsstat .
  Folket burde vise sin takknemlighet til de skadde dykkerne og forlange at stortinget tar denne saken opp og får all dokumentasjon fra disse dykkerne på bordet og sette lys på saken og dykkernes virkelighet.
  Da skal jeg og folket kunne respektere de politikere som står i den gruppen som belyser den foreliggende dokumentasjon som vil belyse om Departementet har fornedret seg til juks og fanteri ved å være de som visste alt om at unge mennesker ble sent ut for å bli 10 15 år i arbeidslivet for så å måtte kjempe i nesten 20 år for vanlig demokratiske rettigheter etter en formidabel innsatts som forsøkes skjult! Det nytter ikke å få tilbake de 50 60 dykkere som døde i dypet, ei heller de som tok sitt liv etter å ha blitt kastet ubrukelige bort i en krok. En kan få slutt på faenskapen og sette en strek i denne saken som er basert på et etiske menneskelig syn og en rettferdig belysning av Dykkersaken.

 2. Hei,

  Takk for kommentar.

  Jeg synes også det er merkelig at denne saken ikke ble løst med en gang den kom på bordet. Nå vet jeg alt for lite om denne saken til å komme med noen konklusjoner, men ting er ikke helt som de skal være …

 3. Det er forferdelig å oppleve et rettsystem som er konstruert for å bremse/stanse de som har en sak mot staten.
  Maktmisbruk og menneskerettighetene som norge forfekter så høyt i utlandet har ingen verdi her, hvis du ikke heter Mullar Krekhar da. DETTE er en skam og ikke noe det norske folket kan akseptere,
  Vi støtter dykkerne 100% i dette og forlanger at de får saken sin opp i Høyesterett da det er nytteløst å sende dem til Lagmannsretten der de heller ikke har et lovverk som kan dømme i dette. Staten er den verste i klassen i så måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *