Hallo i Luken

Oppskrift på hjemmelaget pizza uten laktose

Bunn:

 • Vann
 • Havregryn
 • Grovt mel
 • Siktet hvetemel
 • Olje (oliven eller solsikke)
 • Sukker
 • Salt
 • Gjær (jeg bruker tørr)

Gjør klar gjæren ved å ha den i et varmt glass med vann, rundt 40 grader. Bland den godt ut. Ha litt vann i en bolle og bland inn havregryn og grovt mel. Blandingen skal enda være veldig våt! Bland gjær inn godt. Ha litt sukker og litt salt i blandingen og ha noen spiseskjeer med olje oppi. Bland godt. Fyll på med siktet hvetemel og blande til deigen er passelig deig. Du kan velge om du skal la den heve eller om du skal bake ut bunnen allerede. Pga. tidsklemme bruker jeg å bake den ut med en gang. Gjør klart et stekebrett med pizzapapir på. Legg deigen ca. midt på og ta olje på fingrene og hendene dine. Det er for at deigen ikke skal klebre seg fast til deg når du baker ut deigen. I tillegg blir pizzabunnen forbanna god når du bruker olje på den. Sett inn rådeigen i ovnen som holder ca. 40-50 grader så lenge du vil at den skal heves (eller så stor du vil ha den). Øk temperaturen til 200 grader når deigen har passelig størrels og la den stå i 10 minutter til den blir halvstekt. Pizzafyll:

 • Stekt kjøttdeig, kjøtt og pølser (eller uansett kombinasjon/mengde).
 • Jarlsberg ost (den har 0% karbohydrater => 0% laktose, som går bra for meg).
 • Ananas
 • Oliven
 • Uansett pizzafyll / tomatsaus.
 • Sopp
 • Pizzakrydder

Smør pizzafyllet utover den halvstekte pizzadeigen og ha kjøttet oppå. Deretter er det bare å fylle på med resten etter eget ønske, med ost og krydder på toppen. Bilde: Bildet er tatt av en pizza der jeg ikke hadde stekt bunnen på forhånd.