Hallo i Luken

Elbil? Ikke faen

Jeg har lekt litt med tanken om å skaffe en elbil, men det frister ikke lengre. Ikke faen.

Fordelene er (foreløpig) lavere årsavgift, en nesten ikke-eksisterende engangsavgift, gratis passeringer i bomringen, kjøring i kollektivfeltet og gratis påfyll av strøm på jobben. Det blir noen tusenlapper her og der sammenlignet med en ordentlig bil.

Å sammenligne en elbil med en bensinbil er urettferdig. Det vil alltid være en urettferdig sammenligning. En bensinbil drar med seg veldig mye mer energi (høyverdig drivstoff) enn det en elbil vil kunne gjøre med dagens batterier.

Men fordelene til en bensin / dieselbil er:

Den blir varm og forblir varm, har kraftige lys, kan bruke radio / cd-spiller uten å bekymring, høyere toppfart, bedre akselerasjon, større rekkevidde, større bil, flere deformasjonssoner, kan holde fartsgrensen i oppoverbakker og så videre.

Men den klart beste fordelen er mye bedre sikkerhet og flere og større deformasjonssoner.

Konklusjonen i denne Youtube-videoen viser ganske godt hvor viktige deformasjonssoner er:

Det blir nok ikke elbil på meg eller mine nei.

PS: I tillegg så går det med veldig mye tid, penger og tårer om (eller når) elbilen din kommer til å tenne på huset ditt ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10019958)) ((http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3928901.ece)) ((http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/brann-i-bil-og-enebolig-paa-skedsmokorset-3354781.html)) eller danskebåten ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10011470)) ((http://www.tu.no/motor/article267815.ece)).