Hallo i Luken

Nei nei nei! Dette går ikke an!

Selvsagt er turboskolen i Bergen stoppet ((VG))!

For det går jo ikke an at det er finnes ulike elever i dette landet! Og det er jo direkte fali’ at enkelte kan gjøre ting – gulp – raskere enn andre! Tenk hvis de begynner å tenke selv!!!

Nei dette må stoppes med alle slags obskure regler som man kan tolke slik man vil.

Utdanningsdirektoratet har avslått Hordaland fylkeskommunes søknad om å videreføre prøveprosjektet, skriver Bergens Tidende.

Årsaken er at ungdom har rett på tre års heltids videregående opplæring:

«Søknaden fra Hordaland fylkeskommune vil begrense rettigheter elever har etter opplæringsloven og krever således lovendring før å kunne gjennomføres», skriver direktoratet i sitt avslag.

Å frivillig gi slipp på ett år trenger ikke en lovendring. Forbanna byråkratisuppehoder som klarer å koke sammen en slik unnskyldning. Kjernen av saken er at ingen skal skille seg ut og alle skal gjennom enhetsskolen.

Dessuten var dette en glimrende måte å spare penger på. Ved å kutte ut 1 av 3 år, sparer man rundt regnet 30% av hva det koster å utdanne. Men neida. Her skal man svi av penger mens vedlikeholdet på infrastrukturen landsfedrene våre bygde opp, forvitrer.

Bare papirflytterne hadde fått utdelt litt skjønn… og en liten innføring i å bruke skjønn, kunne ting ha vært litt bedre.