Hallo i Luken

Månelanding v2 (thorium)

Nå burde Jens definitivt sette fart på forskning og utvikling rundt Thorium-kraftverk.

Jordskjelvet utenfor Japan viser at dagens atomkraft er høyt utviklet og tåler jordskjelv med påfølgende tsunami ((VG)).

I tillegg er det umulig for en thoriumreaktor å få en kjernefysisk nedsmelting. Jeg er ingen kjernefysiker, så jeg kan ikke forklare hvorfor eller hvordan, men et søk i google sier det meste for de som er interesserte. Eller denne interaktive Flash-animasjonen hos Forskning.no.

Uansett er det mange skrullehoder der ute som vil bruke jordskjelvet i Japan for alt det er verdt for å forhindre og trenere atomkraft. Så lenge hele økonomien er basert på vekst, så vil hver enkelt av oss bruke mer energi til daglige gjøremål i tillegg til at det blir flere og flere av oss. Det er ikke til å komme utenom at vi må ha energi (og olja kommer til å ta slutt i vår levetid). Og jeg mener kjernekraft er veien å gå. Sol, vann og vind kommer aldri til å gi samme energimengde som kjernekraft.