Hallo i Luken

#DLD versjon 2

Se til Frankrike ((Digi: Kraftig skjerping av EU-direktiv)).

Det er bare naïvt å tro at det ikke kommer til å skje i Norge heller, for verktøyet er der allerede og det er jo bare å legge til litt her og der.

Det som franskmennene krever, denne gang for å forhindre terror, er blant annet å:

  • Kreve å få utdelt passord for brukere i tjenester som GMail, Facebook og Youtube.
  • Tilgang til alt brukerskapt innhold som enhver bruker har laget.
  • Oversikt over hver enkelt brukers alias.

En slik database med total oversikt over enhver internettbruker i landet var jo ønskedrømmen for Stasi og Stalin. Det er også en uimotståelig honningkrukke for diverse utro tjenere som vil tjene raske penger og diverse kriminelle som vil angripe denne databasen (eller databaser, som da vil øke sannsynligheten for at det kommer til å bli innbrudd).

Heldigvis prøver ASIC (Association des Services Internet Communautaires) å stoppe denne galskapen. Men det er nok bare foreløpig. Det kommer etterhvert. Det er naïvt å tro at det ikke kommer til Norge, etterhvert.