Hallo i Luken

DLD var ikke så effektivt likevel

I Tyskland har dem hatt datalagringsdirektivet en stund. Og der har de kommet fram til at Data Retention Directive er ulovlig og at det fungere ikke i praksis ((PCWorld)).

Man kan bare lure på hvorfor AP og Høyre var så besatte på å vedta DLD i april. Det må ligge noe mer bak enn en illusjon om å fakke flere kriminelle.

Plante bevis

Og så var det der med å plante bevis og/eller knekke “uønskede” ytringer ved hjelp av lover og regler.

En antivaksineaktivist fikk domenet sitt beslaglagt av Homeland Security i USA. Angivelig på grunn av at noen hadde brutt seg inn på serveren, plantet “ulovlig materiale” og tipset myndighetene ((Feds Seize New Domain, Add To “Batshit” Conspiracy Theories)).

Man kan bli paranoid av mindre.

I USA er det et forslag om å kunne beslaglegge domener som kanskje inneholder rettighetsbeskyttet materiale, og i samme slengen kan det brukes til å kneble meningsmotstandere ((Draconian Anti-Piracy Censorship Bill Passes Senate Committee)).

http://borgerrettigheter.wordpress.com/2010/01/08/sensur-som-er-umulig-a-diskutere/

EU er bekymret for privatlivet til meg og deg

Man skulle aldri tro det etter den prosessen til datalagringsdirektivet, men EU likte ikke helt at Facebook inntroduserer halvautomatisk tagging av ansikter til personer.

De “frykter ufrivillig bildetagging krenker personvernet”.

Jada.

Det eneste de er bekymret for er at det er ikke EU som står bak bildetaggingen. Det EU helst skulle ønske var at de stod bak Facebook og ingen andre ((EU skal granske bilde- funksjonen til Facebook)).

Men det er lys i tunnellen

FN bestemte seg for å definere at adgang til internett er en menneskerett. Og med en gang har det lagt en demper på majoriteten av tilhengerne av “Lovgiver, dommer og bøddel”-lobbyistene.

MIPI i Australia tok en retrett.

Internet für alle.

TU: FN-rapport: Internett er en rettighet

Og når vi er inne på personer og vern

I USA er det så viktig å finne fram til potensielle terrorister, at de nå ber landets leger om å rapportere om potensielle terrorister som de behandler ((Doctors asked to identify potential terrorists under government plans)).

Og i Norge om noen år så vil potensielle terrorister bli internert ved fødselen av. De vil ta blodprøve av alle nyfødte ((Screening av nyfødte)) ((Krever biobank-sak til behandling i Stortinget)). I tillegg har ikke helsepersonell kompetanse på sikker håndtering av pasientjournaler ((Slakter bruken av pasientjournaler)).

Også denne godbiten fra USA. De fakket en kriminell ved å se om gjerningsmannens DNS matchet familiemedlemmer av allerde dømte kriminelle. Med screening av DNA slik Norge vil, så vil det være en smal sak å finne ut hvem som har gjort hva ((In Fighting Crime, How Wide Should a Genetic Net Reach?)).

Utlevering av persondata

Twitter fikk en rettskraftig ordre om å utlevere brukerdata om en whistleblower. Twitter kontakten i allefall brukeren om hva som var på tur til å skje, i motsetning til Google og WordPress.com ((Report claims Google and WordPress.com released user’s data without notification, unlike Twitter)) ((Twitter unmasks anonymous British user in landmark legal battle)).

Og dette slutter garantert ikke her. Siste ord er ikke sagt!