Hallo i Luken

Dyr ferieuke

Jeg ser litt på reiseforsikringer på Gjensidige.

Standardforsikringen for familie er enkeltreiser på 7 uker (som er minimum), reisegods på 60.000 og vanlig ulykke og vanlig avbestilling. Prisen jeg får er 1.265 per år.

Øker jeg uker til 8, så blir prisen 2.849 per år(!).

For 1 ekstra uke så øker prisen med 1.584 kroner. Det vil si at å gå fra 7 til 8 uker er 14% lengre ferietid, og de 14% tilsvarer en økning på 125% i pris! Det er litt voldsomt, men det har vel med at de fleste reiser er på maksimalt 1-2 uker. Øker man fra 7 til 8 uker så skal vel man være ute i 8 uker av gangen, og lengre tid ute = høyere sjanse for at noe går galt = høyere premie.

Til sammenligning, koster 7 uker med utvidet ulykke og utvidet avbestilling, så koster det 1.562 per år.

300 kroner i forskjell er ikke så ikke med tanke på hva man får med på kjøpet.

Standard ulykke:

image

Utvidet ulykke:

image

Men jeg satser på at jeg får ordnet reiseforsikring gjennom jobben.