Hallo i Luken

EU vil forby tilvirkelsen av hackerverktøy (#DLD)

EU vil detaljstyre sauene borgerne sine igjen. De vil forby flinke hoder å lage verktøy som kan bli brukt til hacking ((http://www.networkworld.com/news/2011/061511-eu-ministers-seek-to-ban.html)).

Min første tanke er at EU kan ta seg en bolle, våkne opp, lukte på kaffen og ta seg en tur ut.

Det blir bare så galt på utrolig mange plan.

Og her er noen av grunnene til det:

Den største elefanten i rommet er hvem som definerer hva som er hackerverktøy.

Er det en nedsnødd byråkrat i Brüssel som bestemmer hva er et er “hackerverktøy”?

Og vil 2 forskjellige byråkrater si 2 forskjellige ting om det samme “hackerverktøyet”?

Om jeg er så uheldig å lage en sekvens programkode som tilfeldigvis finner et sikkerhetshull i min egen programvare, vil det være et hackerverktøy? Ja, det kan jo brukes til å hacke/cracke seg inn i systemer.

Det blir bare galt.

Verktøy eksisterer i dag.

Om man peker nesetippen utfor Fjasboka av og til og er villig til å sette seg inn i ting, så vil man oppdage hvordan ting henger sammen. Og da er man per definisjon en hacker (mye kunnskap). Og denne kunnskapen ligger åpent tilgjengelig for alle og enhver ((RFC)).

Og da vil man oppleve at man er ikke den første til å komme ut for et problem, og man vil finne åpent tilgjengelige verktøy for å avluse (debugge) nettverk og programmer.

Det er allerede ulovlig å bryte seg inn i systemer.

Illegal access, illegal system interference and illegal data interference as well as instigating, aiding, abetting and attempting to commit offences are already crimes under current E.U. law.

Så hva mer skal man forlange? Skal man få dobbel straff for å bryte 2 forskjellige lover ved samme “forseelse”?

Analogien til bilverden er at det er enkelte personer som bruker bilen til sjokkbrekk. Så skal da EU forby bilprodusenter å lage “innbruddsverktøy” (biler)?

Versågod EU, her er en bolle.

Hva med å lage hackere / crackere?

Skal man forby foreldre som har potensiale til å lage smarte unger i å lage dem? Fordi de ungene kan bli for smarte for samfunnets eget beste?

Utdannelse

Hva skal man gjøre med alle utdannelser der man kan ende opp som hacker på grunn av kunnskapen lært på skolen / universitetet?

Det kan jo hende at de ender opp på skråplanet.

Lovlig bruk

Og hva med oss som trenger “hackerverktøy” til daglig bruk?

Jeg er en utvikler og jeg vil gjerne ha verktøy der jeg kan se datatrafikk på egne nettverk, samt å kunne avluse programmer.

Og jeg vil gjerne ha tilgang til hackerverktøy nummer 1, kompilatoren uten å måtte be om tillatelse hver gang jeg skriver “make”.

Versågod EU, her er litt kaffe.