Hallo i Luken

Skylanders bursdagskake av sjokolade for gutter

Skylanders er et veldig populært dataspill blant gutter for tiden, så vi tenkte å lage noe kult i år også. I fjor var det Trash Packs og Trash Pack kake.

Vi skal lage en scene fra Skylanders med 2 øyer av jord med grønt gress, foss ved siden av broen over den, spiselige stein i vannet og på bakken, samt noen Skylanderfigurer og selvfølgelig navn på bursdagsbarnet:

_MG_2228

Det var ganske enkelt å lage kaken. Elementene i scenen er: 4 øyer med jord og grønt gress på toppen, spiselige stein, vann og noen Skylanderfigurer (virkelige).

Vi starter med å bake 2 runde sjokoladekaker. Jeg bakte først to kaker med varmluft, med 1 i en større og 1 i en mindre form (rund form). Til slutt bakte vi 1 kake i langpanne. Kaken i langpanne har jeg så skjært i to sirkler med forskjellige diametere.

skjære kake i flere runde sirkler

Det var veldig bra å ha et stort kakebrett som hadde god plass til både store og små øyer. Når jeg pyntet kaken ble det mye søl av sjokoladekrem og “gress”, men det er bare å rydde opp etterpå.

Når kakene var avkjølte (jeg bakte dagen før) smurte jeg hver av de med smørkrem med sjokolade og stablet oppå hverandre i to grupper:

_MG_2217

Kakepynt

Første steg er å lage gress ved å piske fløtekrem (1 pakke laktosefri fløte med 100 gram melis) og jevne ut toppene i kakene. Dette er for at gresset ikke skal falle av.

Gress har jeg laget av kokos blandet med grønn konditorfarge. Ha kokosen i en brødpose, legg til noen dråper med grønn farge og blande til fargen er jevnt fordelt.

Kakene er smurte med fløtekrem og har grønn grass av kokos på toppen

Neste er fossen på siden av kaken. Pisk fløtekrem med noen dråper blå konditorfarge. Ha det på kaken og forme det som vann i en foss.

Broen laget vi ved å dele julemarsipanpølser  med kniv på midten. Det er også penere å kutte av endene slik at det ser likt ut på begge sider. Det er også smart å skjære små spor på undersiden av marsipanpølsene slik at de holder seg på plass før bindemiddelet tas på. Som bindemiddek brukte vi melis.

Småstein i vannet er en karamellisert popkorn i svart farge. Det fås kjøpt i godtebutikker.

Avslutt det hele med noen Skylanderfigurer på kaken. Ha plast rundt føttene, for å ikke ødelegge figurene.

Skriv navn på bursdagsbarnet med hvit fløtekrem eller annen pynt og nyt kaken!