Hallo i Luken

Trash Pack bursdagskake med spiselige trashes

trash pack birthday cake with sweet trashes

Tenkte jeg skal lage noe kult til guttebursdagen til 7-åringen vår. Siden han er veldig glad i Trash Pack figurer ble det en trashpack kake med spiselige trash som overraskelse. Det ble imidlertidig ikke noen overraskelse da disse tok lang tid å lage og han syntes det var faktisk mer gøy å lage de selv, enn å spise de etterpå.

Kaken ble også helt laktosefri (med laktosefri smør og laktosefri melk)! Jeg laget den også veldig stor av hele 6 runde sjokoladekakebunner (slik at det ble nok til 16 gutter og oss)!

Jeg baket bunnene kvelden før slik at de fikk avkjølt seg skikkelig.

Bake mange runde sjokoladekaker på forhånd

Siden Trash Pack bøtta er høy trengte jeg mange kaker.

Skjær bort toppen på kakene slik at de blir noenlunde jevne når de stables på hverandre.

Skjær bort ujevn toppen av sjokoladekakene

Jeg valgte smørkrem til kaken da den holder strukturen godt på “sølvbøtta” rundt og det grønne slimet på toppen. Vi vil ikke at pynten begynner å skli av kaken i prosessen.

Legge bunnene oppå hverandre og smør litt av kremen mellom slik at de blir ikke så tørre.

smør litt av kremen mellom bunnene

Siden kaken blir veldig høy er det lurt å dele den i flere etasjer. Jeg brukte kartong med folie over for å lage fundament mellom etasjene.

karton med folie rund som kake deler

I andre land kan man kjøpe slike ting for kaker, men her i Norge ser folk bare rart på meg når jeg spør om slike ting. Så jeg måtte improvisere.

sjokoladekake med flere etasjer og delingslinje av kartong

Jeg lagde 3 etasjer til sammen ved å legge et skille etter hver andre kakebunn.

Smør godt med krem på begge sider av foliekartongene. Dette gjør det lettere etterpå å skjære kaken.

smør godt med smørekrem på alle sider

Her er hele grunnlaget for kaken. Alle 6 kakebunnene. Det gjør ikke noe at det er ujevnt på sidene. dett fikser vi senere med kremen.

seks kakbunner for å lage trash pack bøte

Smør kremen jevnt rundt kaken til en bøtteform.

stor og høy sjokoladekake

Neste steget blir å la kaken stå i et kjølig rom (kjøleskap eller balkong om vinteren) slik at smørkremen stivner og dermed hjelper til med å holde strukturen i kaken.

Når vi venter på at kaken skal stivne, skal vi lage pynten som skal rundt bøtta. For dette har jeg brukt sukkermasse som heter “sugar fondant”, konditorfarge og spiselig sølvspray.

Bland litt av svart konditorfarge i en sukkermasse slik at fargen på massen blir grå.

lag grå sugar fondant

Mål omkrets og høyde til kaken. Av de målene lager du et rektangel som er litt større enn målene. Det hvite på bildet er ikke mel! Det er melis!

Grå sugar fondant eller sukkermasse

Proporsjonene til min kake ble store. så jeg måtte rulle lokket på en rull med bakepapir mellom for å få den opp fra bordet uten å ødelegge den.

Stor sukkermasse rektangel rulles på en rull

Dekk så sidene på kaken med det grå lokket. Det hjelper mye om dere er 2 personer. Lag rifter med en tynn pinne slik at det ser ut som en Trash-Pack bøtte.

Grå bøtte lokk på sjokoladekake

Den virkelige bøtta er laget av aluminium og ser ut som sølv. For å få til dette har jeg kjøpt en spiselig “Pearl” glitterspray på Jernia. Du kan bruke “sølv” hvis du finner det. Det var ikke så lett i Norge!

spiselg glitter spray kjøpt på jernia

Spray den så over lokket. Jeg gjorde det på badet fordi glitterstøv legger seg overalt.

spray kaka med glitter spray på badet

Neste steget er å lage en slimtopp.  Slimet er grønt så vi må blande grønn konditorfarge inn i sukkermasseen.

Grønn slim sukkermasse

Mål diameteren på kaken, og skjær så hengende slim utenfor diameteren, og legg på kaka.

Trash Pack kake med grønn slim

Pynt så med vanlige eller spiselige Trash Packs og kakelys.

Trash Pck kake av sjokolade med spiselige trashes