Hallo i Luken

Terrorpiercing i terrorpupp

Kort fortalt måtte ei dame i statene fjerne en piercing i den ene puppen før hun kunne passere sikkerhetskontrollen på en flyplass. Saken står her: http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/03/28/530889.html. Jeg kommer ikke å skrive mer om den saken, siden det er flere andre blogger som skriver om den.

Med litt fantasi er det vanskelig å ikke tolke alle signalene om hva agendaen sikkerhetskontrollen egentlig er. Mye peker mot at den er bare for å opprettholde terrorfrykten hos folk flest. På tross av at Norge har soldater i Afghanistan, har et avslappet forhold til tegningene av Muhammed og at vi er USAs nikkedukke så er den eneste “terroren” i Norge noen skudd mot en synagoge. Les mer på http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/03/29/530914.html. Siden jeg har lovet meg selv om å ikke skrive om religion, så skal jeg ikke fortsette på dette sporet mer.

Ved å spre FUD (fear – uncertainty – doubt) blant folk så godtar vi små inngrep her og der i privatlivet i bytte mot “sikkerhet”. Det vi går mot er et overvåkingssamfunn der store multinasjonale selskaper kommer til å ha stor makt på enkeltindividet. Med konstant overvåking følger muligheten for kontroll og reell evne til å påvirke lover og regler. Det vil f.eks. ende med at vi må betale for hver gang i hører på en sang. Om jeg kjøper en sang, må jeg betale for hver gang jeg hører på den eller jeg kan høre på den 3 ganger før jeg må “fylle på kvota” for å kunne høre den sangen igjen. Med programvare/maskinvare går det mot et system det _KUN_ forhåndsgodkjent (og sensurert) programvare får kjøre på en datamaskin. På folkemunne heter brikken som godkjenner, Fritz Chip. Tilslutt vil terroren vinne over folket, der seierherrene er folk med makt.

Kanskje jeg er litt paranoid og kanskje allerede litt bekymret over hva teknologien gir mulighet til i dag. Tenk hva den kan gjøre i morgen?

**“Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.”

** Albert Einstein