Hallo i Luken

Boo-fucking-hoo, Erna

 

– Men det er klart at man nå har overført penger fra det som skulle være til fremtidige generasjoner. Penger som kunne vært investert i skole og andre deler av vårt samfunn, er brukt til å betale seg ut av dette lønnsoppgjøret fra statens side, sier hun.

Jada, og _NÅR_ hadde du tenkt å bruke disse pengene til fremtidige generasjoner?

100 milliarder kroner skal fordeles over 15 år. Det vil si 6,67 mrd hvert år. Til sammenligning steg oljefondet, som offisielt heter statens pensjonsfond utland, med 55 mrd fra januar til mai i fjor. Og som om ikke det var nok, for tiden er prisene på nettopp olje og gass høye og de forventes å være høye i tiden framover på grunn av miljøhysteriet. I de 22 neste årene er det spådd at verdien skal 8-dobles til 1600 milliarder kroner. Men likevel skal det ikke brukes noe av det?

Det er ingen grunn til krise. Vi har nok penger å rutte med. Det å spare seg til fant er bare galskap. Disse pengene kan godt bli brukt til å oppgradere veiene der det trengs, på skolene og barnehageløftet kan bli oppfyllt. Dessuten kan Kristin Halvorsen ta sin hatt og gå, siden for resten av oss vanlige folk så er et løfte et løfte. Det burde gjelde for politikere også.

De enorme ressursene og muligheten som ligger i oljefondet er gigantiske, hvis de blir behandlet korrekt. Om pengene bare ligger på bok og i aksjer er det lite nyttig de kan gjøre. Pengene burde blitt investert i norske bedrifter og norsk forskning der de gjør en nytte for norske interesser.

Det som burde forskes på er hvordan framtidens energi skal utvinnes. For det som er sikkert er at olja kommer til å ta slutt. Det andre som det burde investeres i er turisme. På den måten så vil vi sikre oss selv når olja har tatt slutt. Om Norge finner opp en effektiv måte å generere energi på om 10-20 år, så vil vi sitte med trumfkortet der vi kan lisensiere og selge uhorvelige mengder strøm til utlandet. Om det er thorium, fisjon eller fusjon er likegyldig. Det som gjelder er å få fingeren ut av ræva og gjøre noe!