Det var dråpen, boikott OL i Kina!

Kina truer med å droppe en handelsavtale med Norge dersom Norge "offisielt" boikotter OL. Det bare viser at myndighetene i Kina faktisk _er_ trangsynte og lever i sin egen boble. Vi i den vestlige verden, og spesielt Norge og Danmark, liker å ha usensurert ytringsfrihet og demokrati. Det har Kina helt misforstått. I stedet for å prøve å gå bort fra undertrykking av folket sitt, og okkuperte land (Tibet), så prøver de å gjøre det samme i resten av verden. Overalt hvor fakkel-farse-stafetten har vært, så har det vært kraftige opptøyer og demonstrasjoner. Og det har blitt slått ned på med Kina-metoder i Europa, USA og Sør-Amerika. Det er til å gråte av. Det som er det rette å gjøre er at puse-Jens sier klart fra at dette må Kina rydde opp i før Norge vurderer å samarbeide med Kina igjen. De milliardene som avtalen handler om kan umulig være mye mer enn det Norge pumper opp av Nordsjøen på et par dager.

Foreslår også å boikotte sponsorene til OL i Kina. Liste over de som er kjente i Norge.

 • Coca Cola
 • Kodak
 • Lenovo
 • McDonalds
 • Omega
 • Panasonic
 • Samsung
 • Visa
 • UPS
 • Budweiser
 • Schenker

Kina er heller ikke så glade i menneskerettighetene. Der sitter politiske fanger i fengsel, OL-motstandere blir satt i fengsel til "behagelig lenge" etter OL er ferdig. Og for å ikke snakke om at en 3 måneder gammel baby er politisk fange sier vel sitt også.

Jeg påstår ikke at Norge er perfekte, men det går an å unngå de største blunderene. Som f.eks å inngå forsvarsavtaler med Kina der Norge lærer opp militært personell som blir brukt til å undertrykke Tibet og kinesere som ikke er på samme bølgelengde bobla myndighetene lever i. Jeg reagerer også på at Kina har sett og inspisert Norges bakke-til-luft missilsystem (NASAMS). NASAMS er ikke noe leketøy! Det er et høyteknologisk og norsk-utviklet missilsystem. Om Kina ikke har gjort det, så er det ikke så lenge til de produserer piratkopier av missilsystemet.

Det hører også til saken at forsvarssjefen og 8 generaler fra Kina var på besøk her uten at noen fikk vite om det. Det er en annen sak og går på Norge, ikke Kina.

Tilslutt vil jeg si at det var tøft gjort av IOC å gi OL i 2008 til Kina den 13. juli 2001. IOC ga Kina en once-in-a-lifetime sjanse til å gjøre noe med menneskesynet sitt, men vi ser helt klart nå at Kina har benyttet muligheten til å gjøre det stikk motsatte. Da burde IOC ha baller nok til å avlyse eller flytte OL!

IOC har selv sagt at OL har ikke noe med politikk å gjøre, men det er nettopp det Kina gjør. De bruker OL som et politisk virkemiddel for å presse fram avtaler. Desverre tror jeg IOC ikke kommer til å gjøre noe med den saken…

2 thoughts on “Det var dråpen, boikott OL i Kina!”

 1. Ja Kina er jo arrogant nok til å boikotte Norge dersom Norge boikotter Kina!!! Det er jo uhørt at de skal få si oss imot, når vi sier i fra, hvilken frekkhet!!

  Her er det vi som vet best hvordan man styrer ett land på i underkant 2 milliarder mennesker.

  Slemme Kina burde jo for lengts ha adoptert vårt velfungerende demokrati. Hvorfor skal de bruke så lang tid på å bli demokratisert, det er jo bare å se på vesten hvordan man skal styre ordentlig. Kjør inn velferdsystemet vårt på røde rappen i Kina! Hvis ikke det skjer innen OL 2008 så blir det BOIKOTT!!!

 2. Jeg har ikke sagt at Kina skal innføre demokrati. Og det at demokrati er et velfungerende styresett er dine ord.

  Hvordan tror du norske innbyggere hadde følt seg dersom norske myndigheter hadde…
  – satt opposisjonen i fengsel uten grunn
  – arrestert meningsmotstandere av staten
  – hatt 100% sensur på informasjon og full kontroll på mediene
  – stålkontroll over militæret for å holde folket nede
  – jevnet et par bydeler i Oslo med jorden for å bygge nye OL-anlegg, og resten av verden sier ingenting imot dét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *