Hallo i Luken

Tør jeg skrive om scientologene?

Jeg vet ikke helt om jeg tør å skrive noe spesielt om Scientologene. Jeg aner ikke om hvor militante de er, men det jeg vet er at de gjør det godt økonomisk. Det jeg også vet er at noen av de best bemidlede filmstjernene er medlemmer i sekten/kirken og at de donerer store beløp til sekten.

For meg virker den sekten litt… standard. På samme måte som Jehovas Vitner, Smiths Venner og lignende religiøse sekter så baserer de seg på donasjoner som inntekter og de har et budskap som faller i samme klasse som de andre sektene. Hver av de sektene mener og tror av hele sitt hjerte at nettopp deres tolkning av bibelen eller at nettopp deres budskap er den eneste rette veien i livet eller den eneste rette tolkningen av bibelen.

Men det som muligens gjør scientologene farlige er at de har makt. Mye makt. Såpass mye makt at de kan gjøre livet veldig surt for avhoppere, og enda surere hvis du er en kjent person.

Ellers vil jeg berømme dagbladet.no for å sette Scientologien på dagsorden, Tragisk nok måtte det et dødsfall til, men det er i allefall ikke forgjeves hvis hele Norge blir bevisst på hvordan de holder på.

Alle sakene om scientologene hos Dagbladet er her.