Hallo i Luken

Vaksinasjoner påvirker/utløser eksem og kløe

Vi har et barn på 6. måneder og jeg vil skrive litt om hvordan vi ble møtt av helsevesenet. Grunnen til at jeg skriver om det er at ALLE helsesøstre og ALLE legene vi pratet med NEKTER på at vaksine påvirker eksem og kløe! Jeg vet ikke hvorfor de gjør det. Men skal vi se på noen fakta.

2-3 dager etter den første 3-måneders vaksinen fikk barnet vårt røde kinn. Vi visste ikke da hva det kunne være. Etter ei uke ble hele ansiktet til barnet rødt og klødde kraftig. Da dro vi til legen. Legen så raskt på ham, sa at det er vanlig atopisk eksem og ga oss hydrokortisonkrem som vi skulle bruke i to uker.

Kortisonkremen hjalp ikke så særlig. Kremen hemmer irritasjon i de plassene den er smurt på, varer i noen timer, går inn i kroppen og forsvinner. Sammen med den forsvinner også effekten og barnet får kløe igjen. Dessuten som er kortison et syntetisk hormon og store doser av den gir forferdelige bivirkninger som sårhet av huden, vektøkning, måneansikt og tynn, skjør hud med bloduttredelser, benskjørhet osv. Sånn som jeg forsto den må brukes bare hvis nødvendig, spesielt på spedbarn. Mer om kortison du kan lese her:

http://www.trim.no/pub/art.php?id=69

http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=2149

Etter hvert merket vi at barnet blir mer rød etter at moren har spist enkelte matvarer. Hun måtte på en hard diett for å utelukke det meste han reagerer på. Etter 2 måneder begynte endelig eksemet å slippe taket.

Og da kom den femte måneden og den andre vaksinasjon ifølge Norsk Vaksinasjonsprogram. Vi var veldig i tvil. I Russland frarådes det å vaksinere barnet hele første året hvis barnet har eksem. Vi har snakket med vår fastlege, vi har snakket med leger på legevakta, vi har snakket med helsesøstre – ALLE mente at det er ingenting vi bør bekymre oss for! Sjokket var ikke stort da eksemet begynte på nytt etter den andre vaksineringen.

Senere fikk vi tak i en brosjyre som heter «Orientering for pasienter og pårørende» av Professor dr.med. Ole Fyrand på Rikshospitalets Hudavdeling. Der står det:

 

«Egentlig vet vi ikke sikkert hva er barneeksem. Vi vet at det er en disposisjon til sykdommen som overføres ved arv. Av en eller annen grunn er huden hos enkelte mer følsom overfor en rekke forskjellige stoffer, klima faktorer eller annet i omgivelsene. Mange av pasientene reagerer samtidig med luftveiene – med astma, bronkitt og høysnue. Barneeksem skyldes således ALDRI bare en ting.»

 

Og i en tabell fant jeg følgende informasjon:

Forhold som kan FREMKALLE og FORVERRE eksem og kløe:

 • Tørr hud
 • Tørr luft
 • Næringsmidler (ekte allergier, hudkontakt med matvarer, ikke-allergier)
 • Klimavirkning (kulde, varme, årtidsvariasjoner, lufttrykkvariasjoner, statisk elektrisitet)
 • Røyking og røykfylte rom
 • Kontakt med dyr
 • Svetting (fysisk aktivitet, nervøsitet, varme bad, varm, fuktig luft, solvarme)
 • Klær (ull, kunstfibre, grove plagg, tettsittende plagg)
 • Mekanisk irritasjon
 • Infeksjoner
 • VAKSINASJONER
 • Sengetøy
 • Pollen
 • Muggsopp
 • Menstruasjon
 • Psykiske forhold
 • Bading i klorholdige svømmebasseng

 

Mer om dette temaet:

http://www.cottonchild.no/news/258-21-1-2008.htm

Så hva er det da med alle de legene og helsesøstre? Ingen orker å lese noe informasjon angående sitt eget fagområde? Er det virkelig ansatte i Helsevesenet såpass lite oppdaterte?

 

– Hvorfor må jeg, en vanlig mor, kjempe MOT legene for å FÅ helse til barnet mitt???

Min kone