Hallo i Luken

Photoshop er greit!

– Dette er fotojuks

Nei, det er det ikke!

– Dette er bevisst forsøk på juks, sier leder for Pressefotografenes Klubb og fotograf i VG, Terje Bringedal.

Dette er bevisst manipulering ja, men det er ikke juks!

Slik jeg ser det så har ingen påstått at disse bildene av GP-deltakerne er ekte og ikke manipulerte. Dette er pressebilder som skal brukes for å promotere artister og ut fra bildene på VGNett så ser de bildene riktig flotte ut!

Kudos til NRK og fotograf Fredrik Arff for å gjøre en god jobb. Slik manipulering er uskyldig.

Derimot, manipulering av bilder for å gjøre de mer dramatisk og for å forvrenge virkeligheten er ikke ok, slik noen av krigsfotografene i Gaza og Irak har gjort. Jeg vil påstå at å justere farger er “galt”, men alt i alt er bildesensoren på kameraet ikke alltid optimalt justert i kampens hete, så det går greit innenfor rimelighetens grenser.

NRKbeta