Russerne vet ikke bedre!

I dag tok et Russisk fly av fra taksebanen på Gardermoen.

Min bedre halvdels teori er at de ikke visste bedre!

Av erfaring så har jeg sett og opplevd at rullebaner ikke er helt det vi kan forvente av en rullebane når vi beveger oss østover.

Vår teori er at siden taksebanen er så fin og flott på Gardermoen, og mye bedre enn de fleste rullebaner i Russland, så må flykapteinen ha tenkt at “nei, rullebanen blir for flott for oss og det går helt fint for oss å bare ta taksebanen”. Den er jo brøytet og har jo tilogmed lys!

3 thoughts on “Russerne vet ikke bedre!”

  1. Yes! Husker ikke modellen (gammel). Men et passasjerfly fra Russland har flere hjul grunnet at de skal takle dårligere rullebaner.

  2. Tupolev 134 (utviklet på 60-tallet), har flere hjul for at disse skal funke som reserve, ikke for å takle dårlige rullebaner. Tupolev flyene er utdaterte nå, og er erstattet med nyere amerikanske og tyske fly. Sukhoi Superjet, vil nå ta over for de flyene. Produksjonen av disse er alt i gang.

    De største flyplassene i Russland har EU-standard på sine rullebaner (EU direktiv om sikkerhet), så feilen må ha ligget i misforståelsen mellom piloten og tårnet. Språkkunnskapene på begge sider er sikkert svake.

  3. Nå står det jo i NTB-artikkelen at det er en Airbud A320, så vidt jeg vet er det et ganske nyere fly, og hvertfall ikke russisk.

    Hehe, jeg som vurderte å bruke Aeroflot til Japan i sommer, nå tror jeg at jeg velger et annet flyselskap… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *