Med designbakterier kommer fred?

Med mulighet til å produsere syntetiske bakterier som man håper skal produsere mat og energi i fremtiden, kommer også til å gi nye muligheter for militær bruk av syntetiske bakterier. Kan du lage “gode” bakterier, så kan du lage “slemme” bakterier også.

I en fremtidig krig er det bare å utvikle et sett med designbakterier som hver har følgende oppgaver for å ta ut viktig infrastruktur.

 • Vannforgifterbakterie som gjør drikkevann forgiftet og ubrukelig.
 • Betong og metallspisende bakterier som framskynder korrosjon og forfall av vitale bygninger.
 • Steinspisebakterier som gjør at stein forvitrer og gjør militære fjellanlegg ubrukelige.

Og til slutt så går det an å lage et uant antall med luftbårne bakterier som angriper mennesker.

Jeg er litt paranoid ja, men teknologi har ikke bare en ensidet positiv side. Ved hjelp fra Einstein fikk USA laget de første atombombene og litt senere kom atomkraftverk. Og atomkraftverk er jo et av de mest miljøvennlige kraftverk som finnes.

Det er også litt vanskeligere å kontrollere et arsenal av bakteriekulturer enn det er med atomstridshoder. Atomstridshoder er ikke levende og multipliserer seg ikke med det første. Og har du først sluppet ut en bakteriekultur så skal det godt gjøres å få bort alle spor av det. Kanskje en oppgave for enda en designbakterie? En bakteriekultur som spiser den skadelige kulturen og som er ufarlig for mennesker?

  9 thoughts on “Med designbakterier kommer fred?”

  1. Det blir heller ikke fred i verden, av at du sitter her å spyr ut fantastiske fine baktanker av dette. Ser heller for meg at det kan bli krig av dette. USA sitter jo konstant å over våker nettet. Så kommer translatoren deres over denne sinsyke bloggen her. Så kommer det sore Å my gååd. Åsså lancher dem 20 atom hoder på oss. Men de sender en friendely request til Russlan om å gjøre det samme. Noe de gladelig blir med på !

  2. Fred kommer nok aldri, uansett. Krig forandrer seg aldri, og eksisterer så lenge mennesker gjør det.

  3. @Sinn Mann
   Jo takk!

   Vet ikke med deg, men jeg synes det er utrolig naivt å tro at det kan bli noe annet enn krig pga. disse bakteriene. Krigsmaskinen er en veldig sterk drivkraft.

  4. @kent
   Men du har gode poenger, det skal du ha. Nesten all teknologi vi har går to veier, i krig og fred, og når vi om noen hundre år sitter på så avansert bioteknologi at vi kan designe skapende og ødeleggende liv, står vi i fare for oss selv, nok en gang. Mennesker er farlig selvdestruktive.

  5. @kent
   Og her er det mange som sikkert kan tenke seg å påpeke bl.a. situasjonen med atomkraft idag; det brukes positivt.

   MEN

   Det må en katastrofe til for at mennesker skal skjønne hva de driver med, og se for eksempel på atombombens hiroshima og nagasaki og dets bivirkninger. Først da begynte folk og våkne og så at det var så ødeleggende som det er.

  6. Blargh….. Dette er klassisk… Noen lærer noe nytt om verden og folk reagerer med skepsis. Hadde hjulet blitt oppfunnet i dag hadde du sikkert reagert på akkurat samme måte.

   Kunnskap og forståelse er ALLTID bra for menneskeheten. INGEN kunnskap er negativ.

  7. @Raggabazt
   Det er klart at folk reagerer med skepsis.

   Det jeg reagerte på var Craig Venters naive uttalelse om at disse bakteriene skal brukes til å produsere mat og energi, som i seg selv er et veldig positivt mål. Men er han så naiv at han tror det ikke kommer til å bli brukt i krigføring?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *