Hallo i Luken

Quod licet Iovi, non licet bovi

Overskriften er latin og skal visstnok bety “Gods may do what cattle may not”. På norsk betyr det at det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

Pensjonsskandalen på Stortinget har jo vært i emning lenge og i går ble 2 av 42 tidligere Stortingsrepresentanter tiltalt for bedrageri.

Det kan hende jeg er litt motsatt i forhold til forrige innlegg, men så lenge reglene sier at det er den enkeltes borger plikt til å sette seg inn i regelverket, så kan ikke disse tidligere Stortingsfolkene bare si “jeg visste ikke”. Når du sitter på tinget og skal representere så burde du faenmeg kunne lover og regler!

Det Anders Talleraas og Mangus Stangeland kommer med er typisk ansvarsfraskrivelse når de sier at det var dårlig rådgiving. Hva med tusenvis av andre skyldige som er ofre for dårlig rådgiving fra kommune og skattekontor? Det er du og bare du som er ansvarlig for at du får rett utbetalt pensjon, om i det hele tatt noe pensjon i det hele tatt!

Jeg har en visst skadefryd ja. Og jeg kan skjønne at både Talleraas og Stangeland føler seg urettferdig behandlet. Jeg bare venter på at de 40 andre skal bli tiltalt for det samme og dømt til å betale ei klekklig bot å betale tilbake de urettmessige beløpene de skylder.

Burde jeg være mer sympatisk? Nja. Om de hadde jobbet for at det er Staten som tar ansvar og ikke skyver alt over på borgerne så ja.