Hallo i Luken

Ekstremister er overalt

Ok. Overskriften kan minne veldig mye om et angrep på islam og muslimer, men det er ikke det. Jeg skjønner godt at det er mange liberale muslimer og at den gruppen er mye større enn ekstreme muslimer. Det er bare det at de ekstreme som lager mest bråk.

Den samme analogien kan overføres til ca. alle andre kategorier på grupper av mennesker. Det er både ekstremister og liberale kristne, jøder, høyrevridde og venstrevridde. Det er greit nok, og er en egen historie.

Denne gangen er det er ekstreme audiofile jeg skal plukke på.

Av og til blusser debatten opp om kabler til HiFi-anlegg har noe å si for lydopplevelsen. Av og til er det overprisede ethernet-kabler ((http://www.usa.denon.com/ProductDetails/3429.asp Dette produktet er bare tull. En vanlig ethernetkabel ville gjort samme nytten. Digitalt er digitalt, selv for audiofile.)) ((http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=48892)). Av og til er det kobber-kabler med gullkontakter. Men det som tok kaka denne gangen er noe så elementært og utenkelig som … HiFi SATA-kabel. Det er en viss Malcolm Steward, som visstnok er audiofil og journalist, som påstår at det er en klar og tydelig forskjell mellom HiFi SATA og vanlige SATA kabler. En SATA kabel er fremdeles en digital kabel uansett om den er gullbelagt og det som værre er. Det er bare en rekke med 0’ere og 1’ere som blir sendt pen og pyntelig på rekke og rad gjennom de kablene. I dette tilfellet blir også bit’ene og bytene sendt over ethernet fra et NAS før musikken blir satt sammen i hans Naim HDX/DAC/XPS. ((Malcolm har trukket tilbake artikkelen der han beskriver sin perceptible forskjell mellom SATA-kabler. Det er uansett for sent. Han har nok ødelagt sitt rykte, om han hadde det.))

For å snu på problemstillingen. Om det skulle være forskjell på SATA-kabler som sender digitale signaler, så skulle man tro at de dårlige kablene ikke klarte å sette sammen alle bytene helt rett. Det ville føre til at f.eks operativsystemet ikke lastes helt inn hver gang. Sannsynligvis ville operativsystemet på datamaskinen ikke laste i det hele tatt. Om det skulle gjøre det, så ville f.eks ikke alle programmer fungere. Dine dokumenter ville være korrupte og sjekksummen på viktige filer ville være forskjellig fra gang til gang. Det er ikke slik det er. Så disse HiFi SATA kablene er bare et annet påfunn for å grave mer penger ut av naive ekstreme audiofile  ((http://www.pcpro.co.uk/blogs/2010/08/18/can-sata-cables-make-your-music-sound-better/#ixzz0x5HLHTZU)).

Selvsagt så vil også andre audiofile som har brukt litt for mye penger på gullbelagte kabler støtte opp om de som lager slike hokus-pokus duppeditter. De vil jo ikke stå fram med et dårlig ansikt og si at de har kastet bort tusenvis av kroner på tull! Dette vet produsentene og de gnir seg i hendene når naive tenåringer blir hjernevaska av de som preker om nettopp viktigheten av merkekabler. Og slik fortsetter det.

Egentlig er disse audiofile journalistene kjøpt og betalt nettopp for å drive misjonering av kabler. Derfor vil vitenskapelige metoder og bevis prelle like godt av som vann på gåsa…. og andre ekstreme innefor hver sin gruppe.

Forresten, hijab som tilbehør til politiuniformen er noe jeg har noen mening om ennå. På en måte er det greit å vite hvem vi har med å gjøre i politiet og på den andre siden er uniform en uniform og ikke en polyform ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044439)) ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044471)).