Hallo i Luken

Fritt til å ta fra deg førerkortet

På grunn av enkelte tullinger i trafikken så måtte trafikklovene utformes på en måte slik at det er alltid hjemmel for å ta fra førerkortet til førere av (motor)vogner om påtalemyndigheten har nok fantasi. Og det er ikke bare tullinger bak rattet det er snakk om. Det er også tullinger i trafikken som ikke er bak rattet.

De siste dagene har det skjedd et par ganger at sjåfører rett og slett har mistet lappen pga. idiotisk adferd fra andre folk. Noen har tragisk utfall, men likevel.

Sandefjord: Mann hang fast under bil

Når du kryper under en bil, uvisst av hvilken grunn, så kan du risikere at bilen begynner å kjøre etterhvert. Det at vedkommende var beruset (drita full?) hjelper heller ikke på dømmekraften.

Det som er utrolig er at den 18 år gamle sjåføren mistet førerkortet pga. dette. Visstnok heter det at man skal være sikker på at bilen er kjørbar og at man ikke kjører på noen når man starter å kjøre. Når loven ble utformet var det vel mest unger bak bilen som var i tankene, og ikke drita fulle folk under bilen! Men selvsagt er lovteksten utformet slik at den kan brukes mot alt, bare du har nok fantasi.

Og moralen er: I dette tilfellet blir at alle må sjekke ikke bare bak og ved siden av bilen, men også under bilen før du starter å kjøre ((http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3778302.ece)) ((http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/mann-23-overkjoert-og-slept-under-bil-3271213.html)) ((http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/vestfold/1.7258825)) ((http://www.sb.no/nyheter/23-aring-kjort-over-pa-byen-1.5556969)) ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044635)).

Bærum / Jar: Kvinne påkjørt av lastebil

En kvinne ble påkjørt og drept av en lastebil på Jar. Slik mediene beskriver det så skal ulykken ikke ha skjedd i et fotgjengerfelt. Hun skal ha gått ut foran lastebilen i det den skal ha begynt å kjøre etter den har ventet på å komme ut på veien. Sannsynligvis har hun havnet i blindsonen til lastebilen.

Selvsagt ble førerkortet beslaglagt. Dette kan ha vært selvmord, det kan ha vært et uhell. Det er noe jeg aldri får vite. Derimot tviler jeg på at sjåføren kjørte på kvinnen med vilje. Å bevege seg i blindsonen til en lastebil er en risikosport. Derfor blir det galt at sjåføren blir ansvarlig i dette tilfellet. Voksne burde skjønne at lastebilen kommer til å kjøre ut når den er sikker det er klar bane. På den andre siden så vet veimyndigheten at lastebiler har blindsoner. Ved å tillate slike kjøretøy så har de også et visst ansvar (om ikke et ansvar etter lovens forstand, så i allefall et moralsk ansvar). Alt kan ikke bare dumpes over på sjåføren.

Moralen er: Ikke kjør lastebiler med blindsoner. ((http://www.budstikka.no/nyheter/krysset-veien-foran-lastebilen-1.5553812)) ((http://www.budstikka.no/nyheter/stoppet-elever-etter-dodsulykke-1.5551994)) ((http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/kvinne-56-omkom-etter-paakjoersel-i-baerum-3270087.html)) ((http://www.budstikka.no/nyheter/kvinne-drept-av-lastebil-1.5551620)) ((http://www.dagbladet.no/2010/08/20/nyheter/trafikkulykke/innenriks/lastebiler/13034914/)) ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044440))

Bjerkvik: Kristoffer kvestet etter såkalt hilsing

Kristoffer Hansen (16) fikk benbrudd i begge føttene etter motgående bil hilset. Kort og godt en idiotisk adferd fra cp-ungdom ((cerebral parese)) som er så forbanna utakknemlige for livene sine at de sprer død og faenskap til tilfeldige medtrafikanter. Her var det en kvinne i 20-årene som hilset. Jeg er ikke 100% sikker på hvem det var, men jeg har mine anelser.

Hilsingen (eng: chicken) kan ramme hvem som helst. Bare du er på gal plass til gal tid så kan en forbanna fjott gjøre livet ditt surt. På den andre siden kan det være forsøk på selvmord. Om jeg blir offer for lignende adferd skal jeg personlig sørge for at slike selvmordsforsøk ikke feiler.

Det er få ord som kan beskrive denne snørrvalpen, men “rape hakke fette gal” og “fette peise skrudd i hodet” passer godt. Jeg håper denne jentungen aldri får lov til å sette seg bak rattet på en bil noensinne av preventive grunner. Noe må være feilkoblet i styrhuset hennes. Når 1 ungdom blir fratatt lappen pga. for mye festing i helgene uten å ha fyllekjørt, kan det ikke bli noe annet enn aldri få lov til å sette seg bak rattet igjen. ((http://www.dagbladet.no/2010/08/17/nyheter/ulykke/innenriks/trafikkulykke/trafikk/12988625/)) ((http://nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7249787)) ((http://www.siste.no/motormagasinet/article5225978.ece)) ((http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article5224947.ece)) ((http://www.tv2underholdning.no/broom/mener-han-ble-offer-for-livsfarlig-billek-3267025.html))

Samnanger: Front mot front, 7 skadet.

Og på tampen av dette innlegger skjer det nok ei ulykke i Norge. 7 personer er skadet med 2 alvorlige skadde.

Det er 2 versjoner som svirrer. Den ene går ut på at en bil begynte å kjøre forbi rett før en sving og den andre var at bilen startet å svinge, kom over i motgående kjørefelt og kolliderte. Med litt fantasi går det an å si at det er 2 sider av samme sak. Sjåføren startet å kjøre forbi i utgangen av en sving og ble overrasket av motgående trafikk. Helt klart en sjåførfeil om han prøvde å kjøre forbi. Tiden vil vise om det var andre grunner som f.eks illebefinnende eller lignende. ((http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/sju-skadd-i-frontkollisjon-i-samnanger-3271285.html)) ((http://www.abcnyheter.no/norge/100822/atte-skadd-i-frontkollisjon-i-samnanger)) ((http://www.bt.no/nyheter/lokalt/AAtte-skadet-i-kollisjon-i-Samnanger-1140403.html)) ((http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044663)) ((http://www.dagbladet.no/2010/08/22/nyheter/innenriks/trafikkulykke/13068014/))