Et utmerket stykke detektivarbeid…

De fleste vet det vel. Men jeg må bare si det: Politiet i Cebu er en gjeng stormannsgale apekatter(1).

Denne Kafka-prosessen har bare ett mål for øyet; å skaffe skyldige. Om de “skyldige” er uskyldige er ikke så nøye. Da er det kjekt å kunne endre tiltalebeslutning slik det passer apekattene. Å sjekke alibi eller å sjekke beviser som kan frifinne er heller ikke så viktig. – Tenk om de er uskyldige?!.

Så langt har de kastet bort 10 dager på et blindspor. Det er heller ikke nøye. Det er mer viktig å ha noen å kunne skylde på.

Man skulle også tro at lokalsamfunnet der jenta ble kidnappet også var interesserte i at de rette skyldige ble tatt. Men neida. Det er nok med liksomskyldige. Det er ikke så nøye at de rette skyldige fremdeles går løs og kan kidnappe flere barn. Ikke viktig i det hele tatt!

Siste er at apekattene prøver å finne beviser på PCen for å koble de skyldige til produksjon av barneporno. Men neida. De fant ikke noe. De har i allefall ikke plantet beviser da.

– Vi driver ikke og plukker opp uskyldige folk fra gata bare for å sikte noen. Jeg har samvittighet jeg også, sier Saavedra.

Særlig. Det du er redd for er å miste ansikt og ære. Da kommer en arrestasjon av uskyldige ikke så godt med. Det kan hende at det er akkurat det som hindrer deg i å bli politisjef.

PS: Overskriften har en solid dose sarkasme.

PS2: ThailandFilipinene, here I do not come!

  1. VG []

7 thoughts on “Et utmerket stykke detektivarbeid…”

  1. PS2 er svært feil, en variant av å rette baker for smed,

    Politiet er en av de få heldige i Filippinene som faktisk har godt betalt jobb. Hvordan de fikk disse stillingene bør en ikke stille for nærgående spørsmål om. Sannsynligvis vil det vise seg at mange av dem faktisk hører til i fengsel. Men for all del, der er også mange gode og ærlige politifolk.

  2. Etter 20 år i landet er inntrykket at her er man skyldig inntil du eventuelt er istand til å bevise at du er uskyldig.
    Har aldri sett en slik mistenksomhet rettet mot noen og enhver, uavhengig av nasjonalitet.

  3. Forbausende at du kan uttale deg om politiet i Cebu med slik skråsikkerhet når du ikke en gang vet at Cebu er i Filippinene.

  4. Jeg er enig med deg. De fleste av oss (Filipinere) synes også at den Filippinke politisystemet er kjempe dårligt. De arresterer uskyldige folk og tar i mot “bribes” og sånne ting. Så jeg stoler ikke på filippinske myndigheter. For dem er det bare penger som teller. Hvis du ikke har nok penger til å betale dem så er du uskyldig. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *