Hallo i Luken

Et utmerket stykke detektivarbeid…

De fleste vet det vel. Men jeg må bare si det: Politiet i Cebu er en gjeng stormannsgale apekatter ((VG)).

Denne Kafka-prosessen har bare ett mål for øyet; å skaffe skyldige. Om de “skyldige” er uskyldige er ikke så nøye. Da er det kjekt å kunne endre tiltalebeslutning slik det passer apekattene. Å sjekke alibi eller å sjekke beviser som kan frifinne er heller ikke så viktig. – Tenk om de er uskyldige?!.

Så langt har de kastet bort 10 dager på et blindspor. Det er heller ikke nøye. Det er mer viktig å ha noen å kunne skylde på.

Man skulle også tro at lokalsamfunnet der jenta ble kidnappet også var interesserte i at de rette skyldige ble tatt. Men neida. Det er nok med liksomskyldige. Det er ikke så nøye at de rette skyldige fremdeles går løs og kan kidnappe flere barn. Ikke viktig i det hele tatt!

Siste er at apekattene prøver å finne beviser på PCen for å koble de skyldige til produksjon av barneporno. Men neida. De fant ikke noe. De har i allefall ikke plantet beviser da.

– Vi driver ikke og plukker opp uskyldige folk fra gata bare for å sikte noen. Jeg har samvittighet jeg også, sier Saavedra.

Særlig. Det du er redd for er å miste ansikt og ære. Da kommer en arrestasjon av uskyldige ikke så godt med. Det kan hende at det er akkurat det som hindrer deg i å bli politisjef.

PS: Overskriften har en solid dose sarkasme.

PS2: ThailandFilipinene, here I do not come!