Trash Pack bursdagskake med spiselige trashes
Tenkte jeg skal lage noe kult til guttebursdagen til 7-åringen vår. Siden han er veldig glad i Trash Pack figurer ble det en trashpack kake med spiselige trash som overraskelse. Det ble imidlertidig ikke noen overraskelse da disse tok lang tid å lage og han syntes det var faktisk mer gøy å lage de selv, enn å spise de etterpå.
Kaken ble også helt laktosefri (med laktosefri smør og laktosefri melk)! Jeg laget den også veldig stor av hele 6 runde sjokoladekakebunner (slik at det ble nok til 16 gutter og oss)!
Jeg baket bunnene kvelden før slik at de fikk avkjølt seg skikkelig.
Siden Trash Pack bøtta er høy trengte jeg mange kaker.
Skjær bort toppen på kakene slik at de blir noenlunde jevne når de stables på hverandre.
Jeg valgte smørkrem til kaken da den holder strukturen godt på “sølvbøtta” rundt og det grønne slimet på toppen. Vi vil ikke at pynten begynner å skli av kaken i prosessen.
Legge bunnene oppå hverandre og smør litt av kremen mellom slik at de blir ikke så tørre.
Siden kaken blir veldig høy er det lurt å dele den i flere etasjer. Jeg brukte kartong med folie over for å lage fundament mellom etasjene.
I andre land kan man kjøpe slike ting for kaker, men her i Norge ser folk bare rart på meg når jeg spør om slike ting. Så jeg måtte improvisere.
Jeg lagde 3 etasjer til sammen ved å legge et skille etter hver andre kakebunn.
Smør godt med krem på begge sider av foliekartongene. Dette gjør det lettere etterpå å skjære kaken.
Her er hele grunnlaget for kaken. Alle 6 kakebunnene. Det gjør ikke noe at det er ujevnt på sidene. dett fikser vi senere med kremen.
Smør kremen jevnt rundt kaken til en bøtteform.
Neste steget blir å la kaken stå i et kjølig rom (kjøleskap eller balkong om vinteren) slik at smørkremen stivner og dermed hjelper til med å holde strukturen i kaken.
Når vi venter på at kaken skal stivne, skal vi lage pynten som skal rundt bøtta. For dette har jeg brukt sukkermasse som heter “sugar fondant”, konditorfarge og spiselig sølvspray.
Bland litt av svart konditorfarge i en sukkermasse slik at fargen på massen blir grå.
Mål omkrets og høyde til kaken. Av de målene lager du et rektangel som er litt større enn målene. Det hvite på bildet er ikke mel! Det er melis!
Proporsjonene til min kake ble store. så jeg måtte rulle lokket på en rull med bakepapir mellom for å få den opp fra bordet uten å ødelegge den.
Dekk så sidene på kaken med det grå lokket. Det hjelper mye om dere er 2 personer. Lag rifter med en tynn pinne slik at det ser ut som en Trash-Pack bøtte.
Den virkelige bøtta er laget av aluminium og ser ut som sølv. For å få til dette har jeg kjøpt en spiselig “Pearl” glitterspray på Jernia. Du kan bruke “sølv” hvis du finner det. Det var ikke så lett i Norge!
Spray den så over lokket. Jeg gjorde det på badet fordi glitterstøv legger seg overalt.
Neste steget er å lage en slimtopp. Slimet er grønt så vi må blande grønn konditorfarge inn i sukkermasseen.
Mål diameteren på kaken, og skjær så hengende slim utenfor diameteren, og legg på kaka.
Pynt så med vanlige eller spiselige Trash Packs og kakelys.