Jævla kommentarfelt!

Dagbladet skriver at innvandrere ikke får dagpenger når de er på lovpålagt norskkurs om de blir permitterte.

Det minner meg om da jeg og min kone fikk vårt første barn mens vi var studenter.

Den eneste støtten vi fikk var en engangsstønad på 30000 kroner. Mammaperm og pappaperm (les: penger) skulle vi bare glemme om vi skulle studere ferdig slik at vi kunne få jobb og betale skatt. Vi hadde bare 8 måneder igjen før vi begge var ferdige med våre mastergrader. Heldigvis valgte vi å studere ferdig, sammen med at jeg jobbet ganske mye på siden av studiene for å kunne leve behagelig med en nyfødt baby i huset. Og vi klarte å bli ferdige på normal tid som om vi ikke hadde fått barn! Det var tøft, men vi klarte det!

Sånn egentlig skulle jeg skrive dette i kommentarfeltet i artikkelen, men selvsagt husket jeg ikke passordet mitt. Når du ikke husker passordet så er den eneste muligheten “slett” innlegg og det forsvant uten at jeg fikk mulighet til å kopiere det noen plass! Det er også svakt at det er ikke en “glemt passord”-knapp noen steder.

2 thoughts on “Jævla kommentarfelt!”

  1. Det er stappfullt med idiotiske regler,- tar det som et tegn på at byråkratene og politikerne har for lav IQ til å fatte konsekvensene av egne lover, forskrifter og regler. Ser bare hvordan det slår ut på en side, ikke flere 🙂

    Eksempel 1: Aleneforsørger med flere barn på attføring,- får forsørgertillegg og barnebidrag fra barnefaren (eventuelt barnemoren om situasjonen er motsatt). Barnas far dør..bort med bidrag, bort med forsørgertillegg..inn kommer barnepensjonen som er mye lavere. Tap blir gjerne flere tusen i mnd. Det er en regel som sier at det ikke skal betales forsørgertillegg dersom barnet får en varig pensjon (hvordan barnepensjon som gjelder til 18 år er “varig pensjon”, skjønner ikke jeg, men slik tolkes reglene)… Men i dette landet henger pensjoner fortsatt langt etter. Barna blir altså straffet med fattigdom når en forelder dør og den andre er i en situasjon med rehab, attføring eller uføretrygdet.

    Eksempel 2 (gitt til Kristin Halvorsen før et valg..da vant Bondevik og co, men Halvorsen mente at slike regler brude ordnes opp i..hun har ikke gjort noe): Alenemor med flere barn , overgangsstønad, fikk samboer som var på attføring. Hun meldte fra og overgangsstønad + ekstra barnetrygd ble stoppet, fordi samboeren var forsørgeren etter reglene. Han på sin side søkte da om forsørgertillegg for barna siden det stod i brevet til barnas mor ang stopp av de andre ytelsene, at han ble regnet som forsørger. Avslag begrunnet med at han ikke kunne få forsørgertillegg siden han ikke var biologisk far…

    Sannsynligvis finnes det en drøss slike hull, dessverre rammer de dem som sliter fra før. 🙂

  2. Barnetrygden blir stoppet for nordmenn i Usa selv om en er medlemmer av folketrygden og betaler skatt til Norge. Igjen er det barna det gaar ut over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *